Schermafbeelding 2017-11-09 om 13.56.19 YouTube-icon Schermafbeelding 2017-11-09 om 12.29.58YouTube-icon Schermafbeelding 2017-11-09 om 12.29.41YouTube-icon 

Klik op het you-tube icoontje naast het plaatje om het filmpje te zien. 

Let op (staat nog niet in filmpje): Wanneer je met twee spelers speelt, leg dan per beurt twee tegels aan ipv één. Dit doe je door: Eerste één tegel aan te leggen, dan evt het aantal openliggende tegels weer aan te vullen tot drie, en dan een tweede tegel aan te leggen. 


1) Ga voor de sets, niet voor geluk. 

Je kunt natuurlijk bij de andere spelers vandaan lopen in de hoop dat je later een leuke puntentegel bij jouw poppetje kunt aanleggen, waar de anderen dan niet of moeilijk bij kunnen. Hiervoor heb je echter geluk nodig en je zult zien dat deze speelwijze zich (bijna) nooit uitbetaald. Interessanter is om te zorgen dat je zoveel mogelijk complete sets haalt. Je moet er dan dus voor zorgen, dat je ook de puntentegels die de anderen aanleggen, tijdens het spel bezoeken kunt.

2) Bouw Rifugio's! 

Als je er vanuit gaat dat alle spelers proberen zoveel mogelijk sets te halen (zie speltip 1), dan wordt het verschil dus gemaakt door het strategisch plaatsen van de hutten (Rifugio's). Strategisch plaatsen wil zeggen, dat je de hut plaatst op een plek waar zoveel mogelijk spelers, zo vaak mogelijk langs moeten.

3) Vindt de juiste balans tussen het plaatsen van hutten en het behalen van de sets. 

Als je te veel bezig bent met het bouwen van de hutten en daardoor vergeet om zelf sets te halen, dan kan het zijn, dat de andere spelers handig gebruik maken van jouw hutten en uiteindelijk meer sets halen dan jij en zo toch met de overwinning aan de haal gaan.

4) Voorkom tempo verlies. 

Je wilt nooit te veel beurten ergens blijven stil staan. Of een hele grote omweg maken. Hoe hoger je wandel tempo is, hoe meer kans je maakt op het behalen van al de sets.

5) Manipuleer je medespelers. 

In plaats van er op te hopen, om zelf die ene bergtop te trekken uit de stapel omgekeerde tegels (geluk), kun je ook met een bostegel voorkomen dat een bergtop aan bepaalde rotstegels wordt aangelegd. Hiermee manipuleer je dus je medespelers, want als zij later wel die bergtop pakken, dan kunnen ze hem alleen aanleggen aan de rotstegels, die vrij zijn.